Certina karóra

CERTINA
A jelentős hagyományokkal rendelkező Certina megbízható, sokoldalú, legmagasabb svájci minőségű óramárkaként szerzett kiváló nemzetközi hírneve a történelemben gyökerezik. Adolf és Alfred Kurth fivérek 1888-ban nyitották meg óragyártó műhelyüket a svájci Grenchen városában, ahol az óragyártó ipar alkatrész és szerkezet beszállítói voltak.
Az első komplett órát "Grana" márkanéven 1906-ban készítették el. Az 1930-as években egyre gyakrabban használt "Certina" (certus(latin)=megbízható) névvel a napjainkban használt mottót ("Count on me") erősítették, azaz már akkor a termékek megbízhatóságát emelték ki legfőbb ismertetőjelül.
A cég 1949-től használja a Certina márkanevet, és a "Számíthatsz rám" szlogen a mai napig hírdeti az órák minőségének megbízhatóságát, valamint a gyártó cég rugalmas hátterét.
A márka történetének kiemelkedő és meghatározó éve 1959, amikor is debütált a DS koncepció (Double Security), az első ütés és vízálló Certina DS automata óra. A búvárkodásra is alkalmas változat megjelenése erős kapcsolat kezdetét jelentette a víz alatti világgal, és a búvárórák napjainkig is meghatározzák a márka fő stílus-irányát.
 
A következő évtizedekben az extrém kihívásokra alkalmas Certina a sportórák vezető márkája lett: Motocross, Box, Forma 1 és tudományos expedíciókon (a Dhaulagiri csúcs megmászása, Sealab II project, Tektite kísérlet) való sikeres részvételével.
 
A már 130 éve az óragyártás képzőművészetét mívelő márka a kiváló minőségű kidolgozást, a modern technológiát és a határozott dizájnt helyezi előtérbe, amire mindig lehet számítani és biztosan maradandó benyomást kelt. Mindez a megbízhatóságról, a fenntarthatóságról és az új dolgokra való nyitottságról szól. A különböző szabványoknak való megfeleléshez szigorú minőségi kritériumokat kell teljesítenie minden egyes Certina órának.
 
Ezek a kritériumok a "DS" koncepcióban és a "Swiss Made" származási jelzésben a négy kollekció minden egyes tagján tükröződnek.
 
Aqua: az időmérés tengeri dimenziója, nagyon vízálló és stílusos
 
Heritage: történelemmel átitatott, régi időmérők új kiadásai
 
Sport: kompromisszumok nélkül testesítik meg a Certina központi filozófiáját, dinamikus, feltűnő, férfias
 
Urban: időtlen ékszerek, kifinomult, klasszikus, kozmopoliták
 
A robosztusságot és a hosszú élettartamot a teknőspáncéllal szimbolizálja (1960-as évektől), ami a vízzel való szoros kapcsolatot, a hagyományt, kitartást és megbízhatóságot is sugallja, így jelen van a márka-logóban és a legtöbb óra hátlapján is. A teknősökkel a valódi partnerség a 2017 óta a Sea Turtle Conservancy (élőhelyvédelem, fenntarthatóság, ismeretterjesztés) non-profit szervezettel való támogatási együttműködésben teljesedik ki, minden Certina óra vásárlása által támogatást nyújt a szervezetnek.
 
A búvárkodással való történelmi kapcsolat, a tapasztalatok és a szakértelem megosztása lehetővé tette a Certina számára, hogy a termékeit a legjobban fejlessze a modern búvárok igényeihez, így a búvárórái a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek (ISO 6425).
 
A Certina aktívan ragaszkodik ahhoz, hogy környezetbarátabbá váljon, nemcsak a teknősvédelem iránti elkötelezettségével, hanem innovatív, fenntartható anyag- és csomagolási megoldásaival is. 2021-ben vezette be a kiváló minőségű, kizárólag újrahasznosítható anyagokból készült ökológiai csomagolást. Még a párna is, amelyen az órák a dobozukban fekszenek, organikus pamutból és újrahasznosított poliészterből készült. Ezzel párhuzamosan a vállalat egy új óraszíjat mutatott be, amely fenntartható szövetet használ az olyan anyagok helyett, mint a bőr vagy fém: a "#tide ocean material®" az óceánokból származó műanyaghulladékot divatos és strapabíró óraszíjakká varázsolja.

Certina karóra kollekciói

Certina AQUA COLLECTION Certina HERITAGE COLLECTION Certina SPORT COLLECTION Certina URBAN COLLECTION
Az árak tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t (bruttó árak).

Termék szűrő

Színvilág
Szíj anyaga
Összes
Újrahasznosított
Bőr Fém Kaucsuk
Műanyag
Szövet
Szilikon
Természetes vegán alapanyag
Vízállóság
Összes
30m
50m
100m 200m 300m 500m
600m
Üveg anyaga
Összes
Ásványi
Karcálló zafírkristály
Műanyag (plexi)
Kijelzés típusa
Összes Analóg kijelzés
Analóg-digitális kijelzés
Digitális kijelzés
Szerkezet működési elve
Összes Elemes (kvarc vezérlésű) szerkezet
Fényenergiát hasznosító akkus (kvarc vezérlésű) szerkezet
Mechanikus (automata felhúzású) szerkezet
Mechanikus (kézi felhúzós) szerkezet
Tölthető akkus (CPU vezérlésű) szerkezet
Szerkezet pontossága - pontosítása
Összes
Bluetooth (iOS/Android)
COSC kronométer minősítés
GPS jel vezérelt működés
PRECIDRIVE
Rádiójel vezérelt működés
Bluetooth
Összes
IOS/Android App: CASIO WATCHES
IOS/Android App: EDIFICE Connected
IOS/Android App: Frederique Constant Smartwatch
IOS/Android App: G-SHOCK Connected
IOS/Android App: G-SHOCK MOVE
Tok anyaga
Összes
Karbon
Műanyag
Rozsdamentes nemesacél
Titánium
Díszítőkövek típusa
Összes
Cirkónia
Gyémánt
Swarovski kristály
Főbb funkciók
Összes
Riasztás
Holdállás
Naptár
Világítás
Stopper
Limitált (speciális kiadás)
Összes
Limitált kiadás
Speciális kiadás
Óratok kialakítása
Összes Kerek fazon
Szögletes fazon
Tok mérete
További szűrési feltételek
Vissza a tetejére
Bezár